dissabte, 10 d’agost del 2024

NOVES ACTIVITATS AMB L’ARRIBADA DE L’ESTIU A LA RESIDÈNCIA ELS PINS DE L’ESCALA


Amb l’arribada de l’estiu i la forta pujada de temperatures ens vam plantar al juliol. Per amenitzar els matins d’estiu vam inaugurar de nou les sortides a la platja setmanalment, que permeten als residents fer-se una remullada d’aigua salada a la platja de Riells i passar un matí diferent amb una magnífica vista al mar.



L’estiu és època d’ambient i de música i a la Residència ens agrada celebrar-ho. Aprofitant que el primer dissabte de juliol es va fer la famosa cantada d’havaneres a la plaça del Port Bo de Calella de Palafrugell, a la Residència i amb una gran pantalla, vam posar als residents la 57a cantada tradicional, amb què van poder gaudir també de les actuacions de grups com Els Cremats, Arjau, Mariona Escoda, Les Anxovetes i Peix Fregit. Van disfrutar molt, ja que a Els Pins tenim una colla de grans seguidors i seguidores de les havaneres i les sardanes.

Aquest mes de juliol, la festa mensual de la Residència es va celebrar el dia 16, per la festivitat de la Mare de Déu del Carme, en honor seu. Al ser festa local a l’Escala, alguns dels residents van anar fins al poble i van poder gaudir en directe de la catifa de sal i de la missa a l’església amb la participació de tots els inscrits a l’Homenatge a la Vellesa, i a continuació van poder disfrutar d’algunes sardanes, i fins i tot alguns dels residents es van atrevir a ballar-ne.




Mentrestant, els residents que es van quedar a la Residència van gaudir d’una jornada dedicada a la festa de la Mare de Déu del Carme, van jugar a una petita gimcana de preguntes sobre el poble de l’Escala i la seva història, i ens van compartir també algunes curiositats i anècdotes de com vivien ells la festa anys enrere i com ho celebraven amb els seus familiars i amics.

Per tancar la celebració, un cop arribats tots i totes a la Residència, se’ls va servir un “dinar especial” amb motiu de la festivitat.

Donem les gràcies a l’Ajuntament de l’Escala per la jornada viscuda i per haver ambientat tan bé com sempre els carrers del poble, amb la processó marítima i la imatge de la Mare de Déu del Carme.